Friday, September 5, 2014

Masker paling best!


yea...kombinasi di atas boleh dijadikan masker.

kalau rase nak buat masker kat muka..
boleh cuba cara ni yea..

amik yogurt sesudu kecil 
ESP sesudu kecil
gaul sampai mesra dua dua bahan ni dan boleh sapu masker dimuka!
wahhh bestnya rasa!

yummy...ESP - NON GMO

lagi satu..kalau ada ESP yg dah expired jangan buang yea!
boleh guna buat scrub badan!

untuk scrub korang blh cuba mcm ni
kisar kacang hijau guna blender kering
campur dgn ESP
gaul mesra dua dua bahan ni dan blh guna utk scrub body uolsss
hikhikhik...


selamat mencubaaa...

ingin dapatkan produk SHAKLEE?
wassup/pm 0172247652
COD area petaling jaya/shah alam/kuala lumpur

Thursday, September 4, 2014

Cerita raya 2014

raya tahun ni turn ke kedah...
raya kedah la kiter...
*moh gelak secara berjemaah* kahkahkahkah
2 hari sebelum raya dah balik..excited betul en.suami aku ni...hahaha *gelak lagi*

aku biasa2 je raya ni...
lg la sejak2 dah kawen...ada anak..
memang happy utk siapkan brg2 anak jer..hehe..
tema warna baju raya kami 3 beranak grey...kelabu katanya! hikhok hikhok


bejalan ke rumah kawan2 en.suami...
dpt mkn lontong...soto...nasi impit...
sedapppnyaaaaa hahaha..


luqman dah pengsan ketiduran!
hehe...letih bebeno dia...


tudung bawal jer aku sarung...
muehehe...padahal jarang dah pakai..
time raya ni saje plak gatai nak pakai..


anakku!
seperti td jugak tidow lagi...
hihi


puting x tinggal..hahaha
hilang machoo ko dik...

ni je la gambo yg ada...
nak duduk yeye amik gambo sesama nan hadooo
kahkahkah..
baju raya luqman tu beso jugak sebenonya..
ready made beli kan..
xpe la tahan lama..taun depan blh pakai lg..
wakakaka...

okehh kawan2..
ehh ehhh nak order shaklee jgn malu2 segan wassup i 0172247652
yg serius saje...yg menggatai tak kuasa haku nak layan! haha
bulan september ni promo Colagen powder & Mealshake!
vavavommmm best kot..
jgn lepaskan peluang ni..

Rezeki raya!

ehhh ehhhhh
ko x abes raya lg ke??
muahahahaha...
ekceli ni citer bulan puasa ari tu...
cari duit lebih...
ada yg mengorder...so aku buat la.. hihi...
ada cornflakes coklat...
ada cornflakes madu...
ada cereal coklat...
pretzel coklat oreo pun ader..






time malam aku bersilat jugak la buat cookies ni...
anak dah tdo aku pun mula la buat..
xpun lepas sahur...fuhhh lenguh pinggang jgk tau buat ni...
sebab kene sabo..dgn luqman lg...mengaco je keje dia..haha

yg best aku buat fresh2...
katakan org tu order semalam...dlm 3 atau 4 hari lepas tu baru aku buatkan...
then dah siap br aku bg..
aku amik order pun x bnyk...
yea la sorang2 kan..mana yg termampu jer buat..

seronok jugak..bila org dah beli n rasa ckp sedap!
hehehe *gelak tutup mulut* 

k la nanti sambung entry raya 3 beranak plak yea...
kalau rajin la...
ini pun terkial kial nak update...hahhahahaha 

daaaa

Tuesday, August 5, 2014

uiii dulu muka penuh jerawat..

Amboiiii diaaa
statment...x nak kalah...
sape yg berjerawat tu?? 
hahaha...
mengata diri sendiri...

sekarang...SYUKUR..
dah semakin kurang kurang sangat...
bukan puji diri sendiri..tp nak berkongsi...
aku paham perasaan org yg kulit mukanya penuh jerawat..
stress kan..kdg2 rasa mcm rendah diri sangat..
sbb kulit muka x comeyy  x licin mcm org lain..

so far aku punya masalah jerawat2 ni dah jarang la nak naik..
kalo ada pun akan surut la balik..
tipu la tu kalo kata xde jerawat naik langsung kan...puiii haha
cuma sekarang tinggal bekas2 je..n parut2 pun dah pudarrr

yg kenal aku tau la mcm mana teruknya kulit muka aku..
maluu wehh nak make up pun mcm xbest..sbb bnyk benoo jerawat kat muka..
org lain pakai blusher kemain lg licinn je sapu kat pipi..
kite sapu xbape nak licin...hahaha
pasal muka bnyak jerawat batu...huhuhu..

citer pasal jerawat...kat zone T memang tempat yg dia suka naik la..
nak2 kat batang hidung..huhu sadiss
kat dalam lubang hidung pun selalu naik tau..
mcm kelakar jer kan bunyi? tp betul..yg dah merasa tu tau la...
sakit woii...kat telinga pun pernah jerawat tumbuh..sabo je la...haha...

Alhamdulillah...lepas kahwin dah kurang masalah2 ni...
n lepas bersalin Luqman..aku amik shaklee..
sampai sekrang still go on lg..
now consume VIT E dan VIT C sahaja utk kulit..
hihihihi...

laki aku pun jenis yg kuat sangat bersin!
elergik habuk..sikit2 bersin..
aku bg je Vit C...Alhamdulillah..berkurangg la masalah tu..
xde la bergantung sangat dgn ubat selsema kan..

sekarang aku boleh pakai pencuci muka brand apa2 jer...
belasah jer..x kisah..yg penting halal yea..haha
kalo dulu x blh pakai sebarangan...



dah ada supplement pun kene tau cara pengambilan yg betul yea..
salah cara...kesan pun x berapa nak bestt kan..


semoga perkongsian ni dapat la membantu tambah nilai hidup org lain...


boleh dapatkan supplement ni dengan aku..pm/wassup 0172247652
COD/POS seluruh Malaysia.
atau boleh guna ID aku 1112007 dan beli belah la di HQ Shaklee @ Branch Shaklee yg berdekatan...hehe...
nak harga murah gedebomm? jom Sign Up jadi Ahli..