Thursday, July 17, 2014

jom maniskan mulut dgn zikir

bacalah zikir ini sebanyak banyaknya...
InsyaAllah...dengan izinNYA yg susah akan jadi mudah...



Tuesday, July 8, 2014

jom sembang2

Hari ni dah puasa ke 10...
Alhamdulillah...nikmatnya berpuasa di bulan Ramadhan...
dpt melakukan ibadah di bulan ni semacam satu kepuasan yg aku rasakan..
muehehehe...dah kenapa ayat aku mcm skema aje?

so far xpernah lg masak lauk kat umah berbuka ber2 dgn husband aku..
hahahahaha...xsemenggah punya bini...
sbb selalu memang akan berbuka dgn mak..kat umah mak...
hehehe...lepas buka semua siap tapau beberapa lauk utk standby lauk sahur pg esok..
pakej....mak pun siap bg tau nak lauk amik jer..nanti bnyk2 tinggal xde sape nak mkn..
mak aku skrng sahur sorang2...syian kan.. ^___^

weekend lepas sabtu ahad berbuka kat luar..
Alhamdulillah...makanan mcm2...syukur rezeki...
dah kat hotel kan...ko tau je la mcm mana aura makanan yg bnyak2 tu memanggil ko hahaha
semua nak..tgk tu nak tgk ni nak..
amik tu amik ni lepas tu mkn sikit dah kenyanggg..
sudahnya ader la 1 ke 2 mknn yg diamik td xbersentuh dek kerana kekenyangannn yg teramat sangat!
hahaha yg ini jgn ikottt k burok perangai!
yang ni ari ahad punya cite..reunion kwn2 sekolah iftar di Vistana Hotel..
harga dlm 56 utk seorang..berbaloi...makanan bnyakkkk...sedap...puas hati...

ramai lg yg xdpt join..ni suku bahagian jer batch kami...haha

friends forever...

ok puasa2 ni supplemen shaklee aku amik mcm biasa...
xde masalah pun kite nak amik...tp kene tukar sikit la jadual kan..sbb kite berpuasa disiang hari...so kene balance mana kene amik time sahur,mane kene amik time buka...


performance drink..
time sahur @ berbuka memang aku amik..
layann minum PD ni..sedap..xbergas..kekal bertenaga di bulan puasa..

ostematrix...time nak tdo..

satu time sahur...satu lg time malam...

*
*
*
orait...selamat berbuka kwn2!

nak order supplemen shaklee blh aje rojer2...
SID 1112007
PM/WASSUP 0172247652 
COD AREA Seksyen 14 PJ, Taman Medan, Taman Dato' Harun, & Sekitar Shah Alam
Pos Seluruh Malaysia
Free Consultation from me...

Thursday, July 3, 2014

resepi bege ayam homemade kite!

Ramadhan ke 5 dah arini kite kan..
kejap masa berlalu..

selamat berpuasa..
Ramadhan Kareem...
Allahu Akram..

ni citer sebelum pose ari tu..
saje nak share..
kihkihkih...

resipi ni mcm ingat2 lupa jer..
rase mcm pernah baca org sharing..
mcm best jer..nak try la..
maybe ade yg lebih kurang je kot resepinya...
tp yang ni ikut citarasa aku la..
haha..

bahan2 
ayam hancur Ramly
daun bawang - racik halus2
daun ketumbar - racik halus2 (aku suka guna daun ni! wangiii pastu sedapp)
5 batang cili api
garam secukup rasa
lada hitam
lada sulah
mix herbs
sebiji telur

gaul semua..
dan hasilnya begini..
dah mcm rope cekodok kan?
kahkahkah

ok next kite grill bege ayam ni eh
guna saje pemanggang mcm ni...
minyak pun xyah bnyak2
just nice jer...
buat sampai abes yea..

*
*
*
taraaaa
ha amik ko...bertingkek jadinya..
mkn la sampai kenyang yea..

dah mcm diet atkins plak kan..
hehehhh

ok selamat mencubaaaa & selamat berbukaaa!


nak order supplemen shaklee blh aje rojer2...
SID 1112007
PM/WASSUP 0172247652 
COD AREA Seksyen 14 PJ, Taman Medan, Taman Dato' Harun, & Sekitar Shah Alam
Pos Seluruh Malaysia
Free Consultation from me...

Thursday, June 26, 2014

#throwback

aktivi balik dr ofis..
COD brg customer..

selfie dgn anak bujang..
eiii gatai je muka dia kan...kehkehkeh

makan beradab sangat~~~
aksi makan xpandang kiri kanan..
muahahahhaaa..
buat maluuu je

air milo ni aku yg punyaaaa hahaha...
luqman kan kalo dpt minum air guna straw gitu la...
xbg dah org amik...

dah itu jer..
tata...


nak order supplemen shaklee blh aje rojer2...
SID 1112007
PM/WASSUP 0172247652 
COD AREA Seksyen 14 PJ, Taman Medan, Taman Dato' Harun, & Sekitar Shah Alam
Pos Seluruh Malaysia
Free Consultation from me...