Tuesday, August 5, 2014

uiii dulu muka penuh jerawat..

Amboiiii diaaa
statment...x nak kalah...
sape yg berjerawat tu?? 
hahaha...
mengata diri sendiri...

sekarang...SYUKUR..
dah semakin kurang kurang sangat...
bukan puji diri sendiri..tp nak berkongsi...
aku paham perasaan org yg kulit mukanya penuh jerawat..
stress kan..kdg2 rasa mcm rendah diri sangat..
sbb kulit muka x comeyy  x licin mcm org lain..

so far aku punya masalah jerawat2 ni dah jarang la nak naik..
kalo ada pun akan surut la balik..
tipu la tu kalo kata xde jerawat naik langsung kan...puiii haha
cuma sekarang tinggal bekas2 je..n parut2 pun dah pudarrr

yg kenal aku tau la mcm mana teruknya kulit muka aku..
maluu wehh nak make up pun mcm xbest..sbb bnyk benoo jerawat kat muka..
org lain pakai blusher kemain lg licinn je sapu kat pipi..
kite sapu xbape nak licin...hahaha
pasal muka bnyak jerawat batu...huhuhu..

citer pasal jerawat...kat zone T memang tempat yg dia suka naik la..
nak2 kat batang hidung..huhu sadiss
kat dalam lubang hidung pun selalu naik tau..
mcm kelakar jer kan bunyi? tp betul..yg dah merasa tu tau la...
sakit woii...kat telinga pun pernah jerawat tumbuh..sabo je la...haha...

Alhamdulillah...lepas kahwin dah kurang masalah2 ni...
n lepas bersalin Luqman..aku amik shaklee..
sampai sekrang still go on lg..
now consume VIT E dan VIT C sahaja utk kulit..
hihihihi...

laki aku pun jenis yg kuat sangat bersin!
elergik habuk..sikit2 bersin..
aku bg je Vit C...Alhamdulillah..berkurangg la masalah tu..
xde la bergantung sangat dgn ubat selsema kan..

sekarang aku boleh pakai pencuci muka brand apa2 jer...
belasah jer..x kisah..yg penting halal yea..haha
kalo dulu x blh pakai sebarangan...



dah ada supplement pun kene tau cara pengambilan yg betul yea..
salah cara...kesan pun x berapa nak bestt kan..


semoga perkongsian ni dapat la membantu tambah nilai hidup org lain...


boleh dapatkan supplement ni dengan aku..pm/wassup 0172247652
COD/POS seluruh Malaysia.
atau boleh guna ID aku 1112007 dan beli belah la di HQ Shaklee @ Branch Shaklee yg berdekatan...hehe...
nak harga murah gedebomm? jom Sign Up jadi Ahli..

Tiada lagi period pain! GLA Complex punya pasal la ni

Yeayyy Bulan Ogos 2014 ni promo GLA Complex
Buy 6 Free 1! Place your order now!


supplement yang semua perempuan idamkan..
kuku cantik,kulit cantik,badan sihat,Mudah mudahan dengan izinNYA..
ada yang amik untuk kesuburan lepas tu MELEKAT! Alhamdulillah...
Dah mengandung GLA Complex ni kena terus stop ambil ye. boleh ambil Set Kehamilan pulak.. ;)


yang PERIOD x teratur pun boleh cuba amik GLA Complex ni!
So...bagi mereka pengguna tegar GLA Complex masa ni lah pakat2 borong ye...


selalu org akan bertanya soalan2 mcm ni

Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO?Shaklee takde jual EPO?

Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada
EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.

Lagi soalan HOT:Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je?
Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex.
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.

Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.

ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.


-----------------------------------------------------
Jom kita tengok kelebihan GLA Complex ni!
-----------------------------------------------------
Tahukah anda?

  •  Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
  • Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
  • Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard - iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
  • Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik.
  •  Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani Ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan Imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol
  • Untuk fungsi saraf

So bagi mereka yang berkeinginan

  1. NAK CANTIK
  2. NAK HAMIL 
  3.  NAK REGULAR PERIOD 
  4.  NAK ATASI PMS 
  5.  NAK HILANGKAN SNGUGUT 
  6.  NAK KAWAL DIABETIS 
  7.  NAK KURUS 
  8.  NAK KECUTKN CYST DAN BYK LAGI
boleh dapatkan cepat2 GLA Complex ni dengan aku..pm/wassup 0172247652
COD/POS seluruh Malaysia.
atau boleh guna ID aku 1112007 dan beli belah la di HQ Shaklee @ Branch Shaklee yg berdekatan...hehe...
nak harga murah gedebomm? jom Sign Up jadi Ahli..

Thursday, July 17, 2014

jom maniskan mulut dgn zikir

bacalah zikir ini sebanyak banyaknya...
InsyaAllah...dengan izinNYA yg susah akan jadi mudah...



Tuesday, July 8, 2014

jom sembang2

Hari ni dah puasa ke 10...
Alhamdulillah...nikmatnya berpuasa di bulan Ramadhan...
dpt melakukan ibadah di bulan ni semacam satu kepuasan yg aku rasakan..
muehehehe...dah kenapa ayat aku mcm skema aje?

so far xpernah lg masak lauk kat umah berbuka ber2 dgn husband aku..
hahahahaha...xsemenggah punya bini...
sbb selalu memang akan berbuka dgn mak..kat umah mak...
hehehe...lepas buka semua siap tapau beberapa lauk utk standby lauk sahur pg esok..
pakej....mak pun siap bg tau nak lauk amik jer..nanti bnyk2 tinggal xde sape nak mkn..
mak aku skrng sahur sorang2...syian kan.. ^___^

weekend lepas sabtu ahad berbuka kat luar..
Alhamdulillah...makanan mcm2...syukur rezeki...
dah kat hotel kan...ko tau je la mcm mana aura makanan yg bnyak2 tu memanggil ko hahaha
semua nak..tgk tu nak tgk ni nak..
amik tu amik ni lepas tu mkn sikit dah kenyanggg..
sudahnya ader la 1 ke 2 mknn yg diamik td xbersentuh dek kerana kekenyangannn yg teramat sangat!
hahaha yg ini jgn ikottt k burok perangai!
yang ni ari ahad punya cite..reunion kwn2 sekolah iftar di Vistana Hotel..
harga dlm 56 utk seorang..berbaloi...makanan bnyakkkk...sedap...puas hati...

ramai lg yg xdpt join..ni suku bahagian jer batch kami...haha

friends forever...

ok puasa2 ni supplemen shaklee aku amik mcm biasa...
xde masalah pun kite nak amik...tp kene tukar sikit la jadual kan..sbb kite berpuasa disiang hari...so kene balance mana kene amik time sahur,mane kene amik time buka...


performance drink..
time sahur @ berbuka memang aku amik..
layann minum PD ni..sedap..xbergas..kekal bertenaga di bulan puasa..

ostematrix...time nak tdo..

satu time sahur...satu lg time malam...

*
*
*
orait...selamat berbuka kwn2!

nak order supplemen shaklee blh aje rojer2...
SID 1112007
PM/WASSUP 0172247652 
COD AREA Seksyen 14 PJ, Taman Medan, Taman Dato' Harun, & Sekitar Shah Alam
Pos Seluruh Malaysia
Free Consultation from me...