Tuesday, July 28, 2015

TERKINI : Popia otak otak frozen available!

selamat petang dan selamat sejahtera.

haha...tajukk xmau kalahhh
hari ni hot betul..
kabinet rumah xbuat2 lagi..
kabinet lain pulak yg dibuat..
kahkahkah..gurau2 je petang ni..

now aku ada produk baru utk frozen food..
popia otak otak..
sepeket RM 5 (10 keping)


rasanya sedap Inshaa Allah..
hihi memang banyak permintaan..
so selain karipap kentang..karipap sardin dan cucur badak, popia frozen pun ada jugak..
sesuai la utk minum petang keluarga kan..



COD untuk area pj/shah alam dan yang berdekatan sahaja..
kalau luar kawasan ada cas COD yea tuan tuan puan puan.. :)
oh ye TIADA POS utk frozen kuih2 ni ye..

terima kasih kepada yang dah mencuba dan membeli karipap,cucur badak @ nama mesranya cuqbadak hihi..nak cuba popia otak otak blh la rojer2 kami ya!
utk keterangan lanjut boleh wassap 0172247652/0126619724


Wednesday, July 22, 2015

Eid Mubarak 2015!

Assalamualaikum..
syawal ke 6 dah kita hari ni ye...
aku up gambo raya yg mana da je la ye..
muahahaha...
tahun ni aku raya kedah lagi..

ni gambo hari pertama syawal..
kami pakai warna biru..
 ummi dan luqman

 abah dan luqman

 alolo..smart angat anak ummi ni!
ni la baju raya anak bujang aku..
baju melayu siap butang rm 29 hengget..
sampin rm 8 hengget..
capal rm 15 hengget..
murahhh kan murahh kannn hahaha...
tp kualiti elok..tu yg aku beli jugak..kain dia x panas..sejukk sesuai la dgn anak2 kecik mcm luqman ni..hihi

 family photo!
gambo x clear...redho je la..haha...

raya ke 2 x kemana mana...
dok saja tunggu tetamu mai..
sedara mara nawi ramai la dtg...

raya ke 3 kami dah pulang..
singgah dulu ke perak..pergi kg aku pulak..
 haaaaa mendapat ko jemmmm 10 jam baru sampai kampung..!
sudahnya kami bermalam kat rumah opah aku di felda sg klah..
esok pg baru gerak balik pj..

 no filter...nampak la satu dua bekas jerawat..
kahkahkah...
mak x mekap nok..pakai bedak botol safi jer...ko hadoo..

 hijau kami bertiga hari tu...
kalau tau jem cenggituu x nak pakai baju raya! buat penat je jem dlm kete pakai baju raya lawo2...hahaha..apa pun x boleh!

ni kejadian semalam..
kakak aku dah kene balik ke miri balik...
dpt jumpa kejap sangat..huhuhu...
always miss u..love u!
ni kawan gaduhh aku...kawan nangis aku...kawan baik aku...
dah xnak cerita lebih2 nanti nangesss

ok lah akhir kata selamat hari raya maaf zahir dan batin!
semoga korang semua dilimpahi rahmat yg Maha Esa..Amin..

Monday, June 29, 2015

salam ramadhan ke 12

assalamualaikum...
dah 12 ramadhan dah kita...
alahaiiii cepatnya masa berlalu...
amal kurang....
makan banyak....
hahaha....self reminder yea...jgn sentappp kikiki...

Alhamdulillah rezeki frozen kuih aku makin murahhh...
rezeki Allah...
seminggu tu kadang kene 2 kali amik stok...
restok 100 peket...3 hari dah licinnnnn...
Subhanallah...syukurrr rezeki Allah..

testimoni pun so far semua suka...
kuih sedap...
inti sedap..
goreng x serap minyak...
InsyaAllah terbaikkk hihi

nak nak taip bnyk2 x sempat dahhhh
bnyak kojeeee..
huhuhuhuhu....
layan gambar yg ada ni yea!

anak bujang aku ni menyengihh je diaaa ikut amik stok karipap dan cuqbadak hehe

ni la stok kuih...
sekali restok..kejap je tahannya dlm freezer aku tuhh..
pastu org yg order kene tunggu laaa hihi
kite buat stok fresh2... :)

 tq... membeli...saya jual...
aku COD kat kota damansara...ada cas delivery la yea..sebab luar kawasan..
ni customer yg jumpa aku kat blog...hihi maluu plak.. ;)

ni la rupa kuih yg dah siap di packing utk customer yg dah order...

ok lain entry kita sambunggg yea!
selamat berbuka.....

Friday, May 29, 2015

All about anakku Luqman!

hanya cerita pasal luqman je..ekekekeke..
sekarang dah 2 tahun 3 bulan..
pantas rasanya masa berlalu..
anak bujang ummi ni dah makin besar..

ada rezeki nak jugak menambah..
doa doa kan la yea..
rezeki Allah tu luas..
ramai anak..rezeki pun murah...Amin..mudah mudahan..

sekarang bila bagi pen dan buku ni la gaya anak aku..
nampak x dia pegang pen guna tangan kidal!
ohhh anak...tanjat ummi abah tgk tau...
kami ni laki bini tgn kanan..dah kenapa anak boleh jadi kidal pulak...
hahaha...curious sangat niiii
 mula2 tgn kiri..lepas tu blh pulak tukar tgn kanan..
haha..agaknya dua dua pun boleh! xpe la nak..asalkan luqman sentiasa mahu belajar..
berjaya dunia akhirat..Amin..

haaa ni la gaya bila dia dapat pakai ray ban abahnya...
sakannn betul bergaya...hahaha
ray ban atas kepala pun boleh...kehkehkeh

 ni nak peace tp malu malu...mcm tu la jadinya...
malu tp mahu...hihi
lokasi muzium telekom jalan raja chulan..nak bergambo g sana..haha sempat lagi..

 ni la aktiviti dia...bakul tu isi bekas susu dia...
bila bakul dibuat main ni la hasilnya...
ok..ummi layann jer nak..haha..

 muka manja sangat ni!

kalau dpt main setreng kereta mcm ni la dia..
yeye je tuh gaya...mcm lah sampai tekan pedal minyakkk hahaha

 dpt minum air ais...
ohh nikmat betul rasanya...

 bawak luqman dtg ofis time weekend..
mcm la busy sesangattt!

time shoping barang...
steady je diri dalam trolley sambil makan coki coki..

ok tu je utk kali ni..
bila bila nanti kita sambung lg yea!
tata..

:: baru 5 hari lepas restok karipap dan cuqbadak 100 peket..dah tinggal 20 peket..huiii semalam restok lagi sikit..nak order blh rojer aku yea! ::