Monday, June 29, 2015

salam ramadhan ke 12

assalamualaikum...
dah 12 ramadhan dah kita...
alahaiiii cepatnya masa berlalu...
amal kurang....
makan banyak....
hahaha....self reminder yea...jgn sentappp kikiki...

Alhamdulillah rezeki frozen kuih aku makin murahhh...
rezeki Allah...
seminggu tu kadang kene 2 kali amik stok...
restok 100 peket...3 hari dah licinnnnn...
Subhanallah...syukurrr rezeki Allah..

testimoni pun so far semua suka...
kuih sedap...
inti sedap..
goreng x serap minyak...
InsyaAllah terbaikkk hihi

nak nak taip bnyk2 x sempat dahhhh
bnyak kojeeee..
huhuhuhuhu....
layan gambar yg ada ni yea!

anak bujang aku ni menyengihh je diaaa ikut amik stok karipap dan cuqbadak hehe

ni la stok kuih...
sekali restok..kejap je tahannya dlm freezer aku tuhh..
pastu org yg order kene tunggu laaa hihi
kite buat stok fresh2... :)

 tq... membeli...saya jual...
aku COD kat kota damansara...ada cas delivery la yea..sebab luar kawasan..
ni customer yg jumpa aku kat blog...hihi maluu plak.. ;)

ni la rupa kuih yg dah siap di packing utk customer yg dah order...

ok lain entry kita sambunggg yea!
selamat berbuka.....

Friday, May 29, 2015

All about anakku Luqman!

hanya cerita pasal luqman je..ekekekeke..
sekarang dah 2 tahun 3 bulan..
pantas rasanya masa berlalu..
anak bujang ummi ni dah makin besar..

ada rezeki nak jugak menambah..
doa doa kan la yea..
rezeki Allah tu luas..
ramai anak..rezeki pun murah...Amin..mudah mudahan..

sekarang bila bagi pen dan buku ni la gaya anak aku..
nampak x dia pegang pen guna tangan kidal!
ohhh anak...tanjat ummi abah tgk tau...
kami ni laki bini tgn kanan..dah kenapa anak boleh jadi kidal pulak...
hahaha...curious sangat niiii
 mula2 tgn kiri..lepas tu blh pulak tukar tgn kanan..
haha..agaknya dua dua pun boleh! xpe la nak..asalkan luqman sentiasa mahu belajar..
berjaya dunia akhirat..Amin..

haaa ni la gaya bila dia dapat pakai ray ban abahnya...
sakannn betul bergaya...hahaha
ray ban atas kepala pun boleh...kehkehkeh

 ni nak peace tp malu malu...mcm tu la jadinya...
malu tp mahu...hihi
lokasi muzium telekom jalan raja chulan..nak bergambo g sana..haha sempat lagi..

 ni la aktiviti dia...bakul tu isi bekas susu dia...
bila bakul dibuat main ni la hasilnya...
ok..ummi layann jer nak..haha..

 muka manja sangat ni!

kalau dpt main setreng kereta mcm ni la dia..
yeye je tuh gaya...mcm lah sampai tekan pedal minyakkk hahaha

 dpt minum air ais...
ohh nikmat betul rasanya...

 bawak luqman dtg ofis time weekend..
mcm la busy sesangattt!

time shoping barang...
steady je diri dalam trolley sambil makan coki coki..

ok tu je utk kali ni..
bila bila nanti kita sambung lg yea!
tata..

:: baru 5 hari lepas restok karipap dan cuqbadak 100 peket..dah tinggal 20 peket..huiii semalam restok lagi sikit..nak order blh rojer aku yea! ::

Thursday, May 28, 2015

resepi spaghetti guna bege ayam cap RAMLY

 lama x post pasal masak masak kan..
nahhh resepi ni versi aku..guna bege ayam ramly kehkehkeh...
sonang koje!
mesti kene ada spageti kan..
aku beli cap kimball

ni la bahan bahan yg aku guna..
bawang merah potong dadu kecik2..
sos spageti tradisional cap kimball jugak..
bege ayam ramly potong dadu kecik2..
cili api potong halus2..aku suka makan pedas..kalau x makan pedas x perlu bubuh ye..

 mula2 didihkan air..

 dah mendidih..buh sikit je minyak..nak rebus spageti..biar x melekat..

garam sikit je tau..

dah boleh rendam kejap spageti...jgn lama lama nanti lembik pulak x best..

ok..now dah boleh masak kuah dia pulak..
panas minyak..tumis bawang..dah naik bau masukkan bege ayam yg dah dipotong kecil kecil tadi..
goreng hingga masak..boleh masuk pulak sos spageti tadi..
dah nak masak boleh bubuh cili api tadi..

tadaaa siap dah!

jemput jamu mata semua...muahahaha...

::order karipap dan cuqbadak frozen berder deru masuk...Alhamdulillah!::

Thursday, May 7, 2015

rezeki kuih karipap dan cukbadak frozen

Alhamdulillah!
syukur order kuih frozen x putus putus..
sentiasa ada permintaan..

yang order sepeket dua pun ada...
yang order berpuluh puluh peket pun ada..!
Subhanallah..

niat aku nak bantu orang diluar sana yang sukar nak dapatkan kuih yang sedap!
yang nak buat jamuan kecil2..kenduri makan2..pun boleh dapatkan frozen kuih ni dari aku..
mudah kan..beli je yg frozen dan boleh goreng bila nak makan.. :)
Alhamdulillah..semakin ramai yang dah mencuba kuih yang aku jual ni..

next month dah ada yang book 34 peket frozen karipap kentang dan cukbadak untuk kenduri aqiqah anaknya..
jomm sape yg nak buat order cepat2 bagitau yea.. :D



 ni anak buah aku..suka sangat sangat makan karipap sardin ni..
sampai 5 ketul dia sorang aje yg makan..






p/s : yang berminat nak dapatkan karipap dan cukbadak frozen boleh pm/wasap aku 0172247652
untuk order yang banyak kene bagi tau awal awal ya..senang kita nak siapkan..