Saturday, October 18, 2014

masak memasak punya cerita

ok kali ni aku saje nak share gambo yg dah lame terperam..
nak tgk,,tgk la...tak nak tgk sudahhhh,,nama ko nyahhh
hahaha...

 makaroni goreng daging ala2 kampung..
cewahhhh sebab apa ala2 kampung?sebab aku buat pedass hehe

 yang ini kari udang dan sayur campur
nengok anak bujang aku dah menangok nengok lauk..haha

 ketam masak pedass berkuah & ikan goreng
amboiii sangat nama resepi kan? kahkahkah

tekak tetibe rasa nak mkn kek...
apa lagi...membako kek la kite...
rupa memang nampak cam buruk,,,tp sedap bila makan...bahahah
*mamposs kene kutuk lepasni*

Tangan elergik basuh pinggan???

pernah dgr kan ada org yg jenis kulit tangan "elergik" bila sentuh sabun utk basuh pinggan?
haaa no worries...DISH WASH shaklee ada utk bantu anda..

serius! memang best guna taww..wangii
aku sendiri pun guna..
jimat pun jimat guna dish wash ni..sebab dia pekat!
so xpayah nak guna bnyk..setitis 2 dah bnyak buih yg terhasil..
dan yg penting kulit tangan dah tak "elergik" hehe..
paling best dah tentulah semulajadi...(ekstrak daripada kelapa & jagung)
so kenapa nak risau kan?
 bg yg ada anak kecil mcm aku ni boleh jugak cuci puting susu anak..



harga sangat la berpatutan!
mcm aku dah jd ahli dapat harga rm 27
gilaa murahhhh

ingin milikinya?
hubungi 0172247652
COD area pj sek 14,shah alam,kl
pos satu malaysia..

Friday, September 5, 2014

Masker paling best!


yea...kombinasi di atas boleh dijadikan masker.

kalau rase nak buat masker kat muka..
boleh cuba cara ni yea..

amik yogurt sesudu kecil 
ESP sesudu kecil
gaul sampai mesra dua dua bahan ni dan boleh sapu masker dimuka!
wahhh bestnya rasa!

yummy...ESP - NON GMO

lagi satu..kalau ada ESP yg dah expired jangan buang yea!
boleh guna buat scrub badan!

untuk scrub korang blh cuba mcm ni
kisar kacang hijau guna blender kering
campur dgn ESP
gaul mesra dua dua bahan ni dan blh guna utk scrub body uolsss
hikhikhik...


selamat mencubaaa...

ingin dapatkan produk SHAKLEE?
wassup/pm 0172247652
COD area petaling jaya/shah alam/kuala lumpur

Thursday, September 4, 2014

Cerita raya 2014

raya tahun ni turn ke kedah...
raya kedah la kiter...
*moh gelak secara berjemaah* kahkahkahkah
2 hari sebelum raya dah balik..excited betul en.suami aku ni...hahaha *gelak lagi*

aku biasa2 je raya ni...
lg la sejak2 dah kawen...ada anak..
memang happy utk siapkan brg2 anak jer..hehe..
tema warna baju raya kami 3 beranak grey...kelabu katanya! hikhok hikhok


bejalan ke rumah kawan2 en.suami...
dpt mkn lontong...soto...nasi impit...
sedapppnyaaaaa hahaha..


luqman dah pengsan ketiduran!
hehe...letih bebeno dia...


tudung bawal jer aku sarung...
muehehe...padahal jarang dah pakai..
time raya ni saje plak gatai nak pakai..


anakku!
seperti td jugak tidow lagi...
hihi


puting x tinggal..hahaha
hilang machoo ko dik...

ni je la gambo yg ada...
nak duduk yeye amik gambo sesama nan hadooo
kahkahkah..
baju raya luqman tu beso jugak sebenonya..
ready made beli kan..
xpe la tahan lama..taun depan blh pakai lg..
wakakaka...

okehh kawan2..
ehh ehhh nak order shaklee jgn malu2 segan wassup i 0172247652
yg serius saje...yg menggatai tak kuasa haku nak layan! haha
bulan september ni promo Colagen powder & Mealshake!
vavavommmm best kot..
jgn lepaskan peluang ni..