Thursday, May 7, 2015

rezeki kuih karipap dan cukbadak frozen

Alhamdulillah!
syukur order kuih frozen x putus putus..
sentiasa ada permintaan..

yang order sepeket dua pun ada...
yang order berpuluh puluh peket pun ada..!
Subhanallah..

niat aku nak bantu orang diluar sana yang sukar nak dapatkan kuih yang sedap!
yang nak buat jamuan kecil2..kenduri makan2..pun boleh dapatkan frozen kuih ni dari aku..
mudah kan..beli je yg frozen dan boleh goreng bila nak makan.. :)
Alhamdulillah..semakin ramai yang dah mencuba kuih yang aku jual ni..

next month dah ada yang book 34 peket frozen karipap kentang dan cukbadak untuk kenduri aqiqah anaknya..
jomm sape yg nak buat order cepat2 bagitau yea.. :D



 ni anak buah aku..suka sangat sangat makan karipap sardin ni..
sampai 5 ketul dia sorang aje yg makan..






p/s : yang berminat nak dapatkan karipap dan cukbadak frozen boleh pm/wasap aku 0172247652
untuk order yang banyak kene bagi tau awal awal ya..senang kita nak siapkan..


cara cara buat roti bakar paling sedap!

kali ni aku nak share style aku buat roti bakar!
mcm dah biasa dengar je kan roti bakar..tp yg ni macam versi roti kering sikit..hihi

bawah ni model roti aku yea..
ko tgk betapa sedapnya roti bakar yg ummi dia buat..
makan dengan penuhhh perasaan sedap ni...hahahaha..
anak oh anak!

ok kita mulakan yea..
mula2 korang kene ada roti..
aku saje beli roti panjang yang ala2 peranciss ni haha *betul ke roti ni*
harga pun murah dalam 1.50 kot..
potong ikut cara masing2..macam aku..aku potong bulat jer..potong serong pun boleh..lg cantik kan..


 tgk..peneman setia ummi dia ni..
tekun sungguh luqman tgk..haha..


 dah potong boleh la sapu butter..
tabur gula...
xde butter korang blh guna marjerin or planta..
tp guna butter lg sedap..ada rasa macam susu gituu..

 dah siap semua boleh masuk dlm oven..
bakar dlm 10 minit gituu..
suhu dalam 180-190 darjah celcius

tadaaa...
ni la hasilnya..!
jadi mcm roti kering hihi..
suami aku balik keje cuba rasa satu..sekali berkali kali pulak dia makan lagi..
sedap la tuh... *bangga jap bini pandai buat roti paling sedap..haha*
tp memang serius sedap..
cubalahhh hihi

aku habiskan sebatang roti yang panjang tu..
dapat la sebalang penuh...
esok2 blh makan lagi..
jimat..sedap..suami dgn anak aku je dok mkn roti ni..
ummi dia merasa la sikit..
xpe la..nanti ummi buat banyak2 lagi ye!
ok tata!

Wednesday, May 6, 2015

selamat ulangtahun sayang!

Alhamdulillah.
segala puji hanya bagi ALLAH..

isnin lepas bersamaan 4 mei 2015 ulangtahun perkahwinan ke 3 aku dan suami..
3 tahun menangis bersama..ketawa bersama..suka duka bersama..
semoga panjang jodoh kita abang..

alahaiii mcm taouching pulak bunyinya..
hahaha...*ce gelak ciked*
ummi ...!! abah...!! happy 3rd anniversary!

dinner malam tu suami belanja kat serai..kat jaya shopping centre..
kami 3 beranak jalan kaki je ke situ..hahaha
dekat sesangat..huntong la! rumah sebelah shopping mall kennn..kahkahkah

 suami saya.
saya.
 anak saya.
ni air apa ntah lupa nama nya..tp ada kaitan la dgn serai..haha
sedap tau air ni..highly recommend kalau korang dtg sini nak minum ty la air ni..
nampak siap ada serai..kaya dgn daun pudina..hihi
luqman dgn aku share air..
air abah dia coklat shake..suro share dgn abah xnak..xsuka haha..

 ni laki aku punya...
western seleranya..
laki aku ni memang suka makan daging..
sedap jugak..portion dia besar..puas makan..ada fries..sos..bege dia tebal..lembut..tp agak lerai sikit bila kita makan..laki aku kata dia guna daging hancur kot buat bege tu..haha suka2 je dia..

 yang ni aku punya..
perut memang lapo..nak mkn yg simple2 rugi la..haha
aku order nasi goreng spicy thai
not bad la..portion pun besar..jenuh nak habiskan haha..
aku ni kan jenis yang kalau makan2 kat luar ni..kalau x habis rasa mcm membazir tau..
membazir amalan syaitan... *dah kenapa*
so aku akan makan perlahan lahan hingga habis..haha..

 luqman punya aku order fish n chips
tu je yg senang..tp nasi goreng aku suap jugak kat dia..hihi
 ce tgk gaya tu..
sampai je makanan tu terus cubit sikit, cicah sos dan makan..
ewahhh ada style ye anak ummi ni!
 cakkk!
 kami dok luar..senang laki aku nak smoking katanyaa puiii haha..

dessert pavlova!
15.90 satu slice

keluarga saya..
penuh dgn cinta
isterimu,
i lebiu sayang!

Friday, April 17, 2015

testimoni karipap frozen dan cukbadak!

antara feedback daripada mereka yg dah rasa kesedapan karipap dan cukbadak..
yg teringin nak rasa meh rapat2 pm aku ye..hihi

yg baru nak tau pasal kuih frozen ni blh klik link kat bwh ni yea..
ada details yg aku cerita pasal kuih frozen yg sedap sangat2 ni! hikhikhik





nanti kita update lagi feedback customer aku yea..
oh yea...blogger pemes hakak wahida blog My All pun ada jugak beli dgn aku kuih ni..hihi
mekasehh bnyk2 akak! nanti aku up ko punya testi kat sini tau.. :D