Tuesday, December 2, 2014

mangga asam boi katanya..


uihhhh kecur air liur..
ni bukan mangga masam aku buat..
aku guna mangga lemak2 tu...
masam dia ala ala jer..tp aku suka!!
tak sempat lama pun dlm peti..aku dah abeskan..
apakah????
jeng jeng jeng....
haha...xde apa...memang aku suka mangga asam boi yg mcm ni..
yg guna mangga epal yg masam2 tu aku x berkenan...
xsedap kat tekak..masam sangatt..
yg  mcm ni just nicee... :)

resepi senang bebeno...
mangga
cili api merah
asam boi
gula secukup rasa
garam secukup rasa
gaul sampai mesra...
dan makannnn! HAHA...

ok bhaaiiii

nak order shaklee
id no 1112007
pm/wassap 0172247652
COD area pj,shah alam,kl dan sekitarnya..
pos seluruh malaysia.

saya suka saya suka Vitamin C Sustained Release!

yeayyy bulan Disember ni ada double offer la...
ada Vitamin C & Vitamin E
seronok beronok ronok la...
hahahaha...
yg penting blh jimat uolsss..
yg nak harga jimat meh pm iolsss...hihi

rugi la kalau x rembat sebotol dua kan..

ni la sebab kenapa best sangat Vitamin C Sustained Release!
yesss yg nak cantik..xpayah kau nak cocok2 bagai...
amik je vitamin c ni...amalkan dgn konsisten...
minum air kosong 3 liter sehari...
kompom! gojess muka ko nok! haha

 ni la dia rupa bentuk vitamin C Sustained Release yea...
testimoni kawan aku yg amik ni dia dpt rasa perbezaan tumit kaki dia..
dah kurang merekah...
kulit pun jadi lembap..
best ke best?
best la kan..hehe

ni aku..time ni aku telan 4 biji vitamin c Sustained Release..
pasal selesema dah teruk bebeno..
dah  malas nak telan "ubat" selesema..sebab kesan dia kita kan rasa mengantuk!
so aku xnak..
kalau korang nak tau...bila aku rasa mcm nak migrain ke..deman ke..
aku amik vitamin c ni jugak dgn garlic shaklee..
minum air kosong bnyk2...dan rehat...
dgn izin ALLAH..sembuh... :)
dan kesan paling best ofkoss la kulit makin sihat...glowing dan jerawat cepat kecut!

ok yg ni Chewable Vita c
ni utk kanak2 seawal usia setahun..
memang ni feveret luqman!
and result yg aku tgk kat anak aku...dia jarang selesema...
and dah jarang demam!
syukurrr..semua ni dgn izin ALLAH jua...

 tgk je la gaya dia...
kalau dpt botol tu kat dia...
abessss bnyk2 dia nak amik...
so kene sorok2 jugak...hahaha

 rasa oren...sedap2..
aku pun kadang2 amik sebiji dua buat mcm gula2! haha

ok terimalah
post drpd penggemar vita c sustained release & chewable vita c
muahahahha!

saya pengedar sah shaklee
id no 1112007
COD area pj,shah alam,kl dan sekitarnya..
pos seluruh malaysia
pm/wassap 0172247652

Monday, November 17, 2014

the power of ayat Al Quran

surah Al Ikhlas.
ada 4 ayat.
kalau kita baca 3 kali berturut turut ibarat kita baca satu al quran..
Subhanallah....

tp kadang2 aku sendiri TERLUPA...
ni la dia manusia...
ini peringatan utk aku..

jom kita baca...
mungkin lebih baik lg kalau kita baca lebih 100 kali..1000 kali sehari..
nak buat amal yg bnyk yg besar selalu sangat lupa..
apa kata kita mulakan dulu dgn buat perkara yg kita rasa mcm alahaiii sikitnya..
lama2 jd besar...

#reminderforme

oh yea..
nak sharing lg satu pasal Vitamin C...
actually aku memang kerap kene selesema...
agak heavy jugak la..
drpd pg sampai ke opis dok bersin jee..
nak buat keje pun x selesa kan?
nak solat pun meleleh...
nak mkn pun kdg2 xrasa bau makanan tu..pasal idung dah tersumbat!

aku amik vit c sustained release 4 biji.
setiap satu biji tu aku patahkan kpd 2 biji..
telan dan minum air kosong bnyk2...
lagi bagus ko minum air lebih 2 liter sehari...

syukurrr ALHAMDULILLAH
lega...
dan aku rasa paling best sbb aku dah xperlu nak amik ubat selesema yg mengantuk..dan meletihkan..
rasanya dah almost 4 ke 5 bulan aku amalkan vit c ni...
tak rugi kite invest sikit utk kesihatan diri sendiri...

benda baik kita kena sharing dgn org kan?
moga bermanfaat..
sharing is loving!

Wednesday, November 5, 2014

update guna hp je...

Testing
testing
Kihkihkih

Nah aku belanja gambo tuan tanah punya blog dgn suami satu haha *mata pejam tgn kat bahu*


Ok bhaiii
-------------------------------------------------
Nak order shaklee
pm/wasap 0172247652
Sid 1112007
Cod area pj,shah alam,kl dan pos seluruh malaysia
Harga terbaik menanti anda!