Friday, April 17, 2015

testimoni karipap frozen dan cukbadak!

antara feedback daripada mereka yg dah rasa kesedapan karipap dan cukbadak..
yg teringin nak rasa meh rapat2 pm aku ye..hihi

yg baru nak tau pasal kuih frozen ni blh klik link kat bwh ni yea..
ada details yg aku cerita pasal kuih frozen yg sedap sangat2 ni! hikhikhik





nanti kita update lagi feedback customer aku yea..
oh yea...blogger pemes hakak wahida blog My All pun ada jugak beli dgn aku kuih ni..hihi
mekasehh bnyk2 akak! nanti aku up ko punya testi kat sini tau.. :D


Thursday, April 16, 2015

separuh masa saya menjual shaklee

ahaaaa
separuh masa jerk haha..boleh gituhh
Alhamdulillah...rezeki sentiasa ada...
waktu lunch hour aku keluar laju2 ke pejabat pos..pos barang..


 ni cod pulak..
yg dekat2 kita cash on delivery ajer..


 ada order kita berdesup ke hq beli barang...


*
*
*
*
*
*
*
*
bila kita happy kita senyummmmm
orang sebelah pulak masamm hahaha..muka serius tgh memandu la kan? hihi

eh

dugaan betul...

hari ni aku nampak semua org dok post makanan!

sedap sedap pulak tu...

haisyhhhhhhh malas nak tgk..

tp gerammm je tgk title post makanan tu..haha!

i is jeles.

sekian.

bhaii.

#akupuasaganti
#hahahaha




Tuesday, April 7, 2015

Pencuci Muka Nutriwhite dan Vitamin C paling bagus!

ya!
saya guna
saya jual
memang best
nak cantik
luar 
dalam
kene sama sama jaga kan?

nak tau?

hihihi.. ni la dia..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Vitamin C  Plus Sustained Release dan Pencuci muka Nutriwhite
 jimat hoiiiii
untuk kegunaan selama 6 bulan!

Mungkin ramai yang belum tahu Shaklee mempunyai produk penjagaan kulit selain dari produk berbentuk vitamin. Kalau vitamin untuk penjagaan kulit dari dalaman, bahagian luaran kulit pula jangan dianak tirikan. Untuk itu entri kali ini ingin berkongsi kebaikan pencuci muka NutriWhite Shaklee– Gentle Deep Foaming Cleanser.

Apakah keistimewaan produk ini?
  • Menjadikan kulit wajah kita segar dan bersih
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen
  •  Memberi cucian lembut dan menyegarkan serta tidak menghakis atau mengelupas
Saya rasa agak terkejut ketika saya berjaya miliki pencuci muka Nutriwhite Shaklee ini. Apa taknya saiznya agak besar 150 ml. Tapi berbaloi-baloi. Guna sedikit saje tak sampai pun sebesar kacang hijau dah berbuih banyak. Macam ni bolehla guna sampai setahun.

Rasa segar dan nyaman sebaik sahaja wajah ni dicuci dgn Nutriwhite Shaklee. Kulit pun rasa lembut dan licin. Kalau semut lalu pasti jatuhlaa... huhuhuhu... Cuma satu saja yang tak best sebab tiada haruman wangian. Saya rela abaikan haruman wangian ini kerana pencuci muka Nutriwhite Shaklee ni bebas dari bahan kimia dan sintetik berbahaya. Memang selamat untuk kulit muka kita.

Kepada anda yang memang memilih sesuatu produk kerana jenama janganlah risau. Produk Nutriwhite Shaklee ini memang setanding dengan Estee Lauder dan SKII. Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan.


Kelebihan Vitamin C Shaklee

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan. selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.
kat bawah ni antara sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian..Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri ye..
-Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
-Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
-Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
-Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:
  1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  3. Mengatasi masalah gusi berdarah.
Menarik kan vitamin C Shaklee ini? Hah apalagi, jom dapatkan sebotol. Sebotol ada 180biji, dan tahan untuk kegunaan enam bulan..
belanja satu gambo dgn suami iolss kehkehkehhh..

berminat? 
COD area PJ/SHAH ALAM/KL
0172247652
#sayajual
#sayaguna
#shaklee