Thursday, July 3, 2014

resepi bege ayam homemade kite!

Ramadhan ke 5 dah arini kite kan..
kejap masa berlalu..

selamat berpuasa..
Ramadhan Kareem...
Allahu Akram..

ni citer sebelum pose ari tu..
saje nak share..
kihkihkih...

resipi ni mcm ingat2 lupa jer..
rase mcm pernah baca org sharing..
mcm best jer..nak try la..
maybe ade yg lebih kurang je kot resepinya...
tp yang ni ikut citarasa aku la..
haha..

bahan2 
ayam hancur Ramly
daun bawang - racik halus2
daun ketumbar - racik halus2 (aku suka guna daun ni! wangiii pastu sedapp)
5 batang cili api
garam secukup rasa
lada hitam
lada sulah
mix herbs
sebiji telur

gaul semua..
dan hasilnya begini..
dah mcm rope cekodok kan?
kahkahkah

ok next kite grill bege ayam ni eh
guna saje pemanggang mcm ni...
minyak pun xyah bnyak2
just nice jer...
buat sampai abes yea..

*
*
*
taraaaa
ha amik ko...bertingkek jadinya..
mkn la sampai kenyang yea..

dah mcm diet atkins plak kan..
hehehhh

ok selamat mencubaaaa & selamat berbukaaa!


nak order supplemen shaklee blh aje rojer2...
SID 1112007
PM/WASSUP 0172247652 
COD AREA Seksyen 14 PJ, Taman Medan, Taman Dato' Harun, & Sekitar Shah Alam
Pos Seluruh Malaysia
Free Consultation from me...

9 comments:

  1. sedapnya..daun ketumbar ada, lagi melazatkan tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan bau diaaa fuhh menaikkan selera..hehe

      Delete
  2. Menariknya. Nanti nak try lah

    ReplyDelete
  3. Lapo trs!!!


    P/s ecah, syarat GA tu ecah tertinggal 1... acu semak blk ye

    ReplyDelete
  4. Ok ok..da penuhi syarat...tqvm 4 join... ;)

    ReplyDelete
  5. Tinggal kepitkan dengan roti.
    Letak salad, timun tomato - curah mayonis/sos senang dah tak payah beli kan:)
    tapi itu kalau rajin

    ReplyDelete
  6. rajinnye ecah....tapi puas hati buat sendiri kan..dijamin bahan2 yg kite pakai tu halal n bersih.....

    hahaah betul2...dah mcm buat atkins jek nieh hah..... akak dulu buat gak atkins....mmg best, lagi2 buat dgn geng2 opisyg same nak atkins same...masing2 bawak bekal atkins kate kooooo hahaahahah...akak jugak yg senang, potong salad creeet mayo kewpie tu pastu telor rebus hahaahaha..settle!

    ReplyDelete
  7. hahaha haishhhh dah terbayang pulak rotikapit dgn bege ayam ni kak............

    ReplyDelete