Monday, November 17, 2014

the power of ayat Al Quran

surah Al Ikhlas.
ada 4 ayat.
kalau kita baca 3 kali berturut turut ibarat kita baca satu al quran..
Subhanallah....

tp kadang2 aku sendiri TERLUPA...
ni la dia manusia...
ini peringatan utk aku..

jom kita baca...
mungkin lebih baik lg kalau kita baca lebih 100 kali..1000 kali sehari..
nak buat amal yg bnyk yg besar selalu sangat lupa..
apa kata kita mulakan dulu dgn buat perkara yg kita rasa mcm alahaiii sikitnya..
lama2 jd besar...

#reminderforme

oh yea..
nak sharing lg satu pasal Vitamin C...
actually aku memang kerap kene selesema...
agak heavy jugak la..
drpd pg sampai ke opis dok bersin jee..
nak buat keje pun x selesa kan?
nak solat pun meleleh...
nak mkn pun kdg2 xrasa bau makanan tu..pasal idung dah tersumbat!

aku amik vit c sustained release 4 biji.
setiap satu biji tu aku patahkan kpd 2 biji..
telan dan minum air kosong bnyk2...
lagi bagus ko minum air lebih 2 liter sehari...

syukurrr ALHAMDULILLAH
lega...
dan aku rasa paling best sbb aku dah xperlu nak amik ubat selesema yg mengantuk..dan meletihkan..
rasanya dah almost 4 ke 5 bulan aku amalkan vit c ni...
tak rugi kite invest sikit utk kesihatan diri sendiri...

benda baik kita kena sharing dgn org kan?
moga bermanfaat..
sharing is loving!

4 comments:

  1. lagi satu, kalau baca surah al-ikhlas 3 x sblm keluar rumah, insya allah rumah kita akan terpelihara oleh-Nya

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Apapun thanks for share... tapi kita jarang pulak nak kena selsema

    ReplyDelete