Thursday, May 28, 2015

resepi spaghetti guna bege ayam cap RAMLY

 lama x post pasal masak masak kan..
nahhh resepi ni versi aku..guna bege ayam ramly kehkehkeh...
sonang koje!
mesti kene ada spageti kan..
aku beli cap kimball

ni la bahan bahan yg aku guna..
bawang merah potong dadu kecik2..
sos spageti tradisional cap kimball jugak..
bege ayam ramly potong dadu kecik2..
cili api potong halus2..aku suka makan pedas..kalau x makan pedas x perlu bubuh ye..

 mula2 didihkan air..

 dah mendidih..buh sikit je minyak..nak rebus spageti..biar x melekat..

garam sikit je tau..

dah boleh rendam kejap spageti...jgn lama lama nanti lembik pulak x best..

ok..now dah boleh masak kuah dia pulak..
panas minyak..tumis bawang..dah naik bau masukkan bege ayam yg dah dipotong kecil kecil tadi..
goreng hingga masak..boleh masuk pulak sos spageti tadi..
dah nak masak boleh bubuh cili api tadi..

tadaaa siap dah!

jemput jamu mata semua...muahahaha...

::order karipap dan cuqbadak frozen berder deru masuk...Alhamdulillah!::

4 comments:

  1. Replies
    1. itu je yg terlintas di pikiran..."rendamm" ahahhahahaha
      rebus yg sebetulnya tu hihihi

      Delete