Friday, February 6, 2015

cheesekut dan apam susu

sebenarnya aku dah lama x makan cheesekut ni..
tekak pulak rasa teringin nak makan..
makanya..terbuat la cheesekut! hihi
jemput tgk..hahaa
dengan limpahan cream cheese..
nestum..
coklat m n m..
resipi paling senang!

cream cheese
susu pekat
susu fresh mik

putar semua bahan2 ni...
sukatan semua agak2..ikut sesuka hati aku..
so korang, ikut la suka hati korang! kahkahkah @___@

biskut lemak munchys/cream crackers hup seng
celup2 je biskut ni dgn susu fresh milk tadi..
susun elok2 dalam bekas/tuppaware yg sesuai..
ratakan cream cheese yg dah putar tadi kat atas biskut tadi..
tabur nestum...
ulang lagi sampai penuh bekas @ habis biskut tadi..
last sekali nak lg sedap tabur la coklat m n m 
hihi...mudah x mudah kan??

>
<
>
<
<
>

nampak mcm kek marble kan?
tp x..ni namanya apam susu
.
4 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu ovalette
1 cawan gula 
4 sudu susu pekat
2 cawan tepung gandum

putar semua kecuali tepung dan susu pekat
dah kembang putih adunan baru masukkan 4 sudu besar susu pekat
pukul lg adunan..br masukkan 2 cawan tepung

nak warna warni blh campur pewarna kegemaran anda..
kukus selama 45 minit.
siap dan boleh makan...

dah mcm blog masakan pulak!
kahkahkah....
selamat mencubaaaaaa


7 comments:

  1. Apam susu tu kakak teringin nak buat - cantik:)
    Cheeskut kakak dah selalu buat

    ReplyDelete
  2. cheesekut tu mmg sedap...tapi tulah nak buat sendiri mmg taklah..beli je...heheh

    ReplyDelete
  3. rajin bebeno ko dik oiii...akak penah rase semua tu...tapi bukan buat laa kawan buat hahahaah dpt gak ikhsan die rase ...mmg sedap kat...ikutkan nak buat pun senang...nanti akak ajak lee anak2 buat sekali...leh jadi projek kat dapur nieh....

    ReplyDelete
  4. rajin betul berbaking. nak jugak!

    ReplyDelete
  5. wow.. Nampak sedap.. boleh saya cube ni bagi kat anak bile die dah besar nanti

    ReplyDelete