Monday, July 11, 2011

kali pertama

hyee...
heeee nak citer kali pertama cik ecah memakai lens...
selalu pakai kaca mata jer..
so kali ni kene biasa2 kan diri pakai...
sbb xlama lg sy diperlukan utk memakai lens supaya nmpk cantik...hahahaaa sila menyampah ok ;p

pengalaman pertama kali ni mula2 rase pedih...
berair mata cik ecah ok...
pastu rase mcm xselesa...
n janggal pun ader...
n rase mcm seronok plak kai lens...
rase mcm xmau kai kaca mata dah..hahaha...poyooo.. ;)

hope pas ni kalau pakai ok la kan...
tp kene blaja cara nak masukkan kat ank mata...
coz kali pertama ni kwn yg tlg buatkan...
tp time kuarkan senang plak...ekekeeee...

k la ader beza x 2 gambar cik ecah ni uolsss rasa....

*
*
*
*
*


dgn kaca mata ;)

*
*
*
*
*


tanpa kaca mata tp pakai lens hua3...ni la rope cik ecah pg td...ekekeeee



32 comments:

  1. manisnya gambar akhir tu!

    ini tahun ke 9 akak pakai contact lense :)

    ReplyDelete
  2. memang cantik... terserlah ayumu....

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya utk guna lense, kalu baru lagi, hanya boleh sejam dua saja. Pastu kena buka rehat mata beberapa jam baru pakai semula.

    Sehingga dah biasa, baru bleh pakai terus, itupun tak bleh lebih dari 8 jam. Jangan bawa tidor, sebab bakteria mudah masuk ke mata.

    Hati-hati. Apapun memang nampak lebih cantik dengan lense tu.


    Aura Seperti Ini Memang Sukar Nak Cerita...

    ReplyDelete
  4. saya mmg tak reti pakai lens, pakai cermin mata je =)

    ReplyDelete
  5. bersinar2 mata dah pakai CL...
    Cun melecun....hehehe

    ReplyDelete
  6. Dinas Aldi : hehe maniss mcm kurma x?
    tq kak...
    yer ke...dah lama eh akak pakai...dah pro nih..
    ecah br jer nk biasa2 kan pakai..;p

    ReplyDelete
  7. bidadari syurga pun cantik...hihi~~~

    ReplyDelete
  8. azieazah : yup kak semalam ecah kai pun xlama coz br nk blaja guna...
    tu la ader jugak tau xblh bwk tido..
    takut bakteria kan...
    jd risau plak...hope ok la..
    terima kasih advise yg berguna! :D

    ReplyDelete
  9. tina othman : hehe xper...nanti blh try pkaj pakai lens..lg cantik dr cik ecah! :)

    ReplyDelete
  10. ikatankasihku : haha bersino2 mata yea..maluuu la...
    tq sis!

    ReplyDelete
  11. Bila masa bertunang dah make-up mestilah kena pakai lens. Kalau dulu meraba. Sekarang dah senang naik pelamin atau bertunang tak payah guna cermin mata....

    ReplyDelete
  12. iolss tqqq maluuu nok! haha

    ReplyDelete
  13. kakzakie hihihih tu la....risauuu cam ner la rope ecah ni nanti...xpernah make up beriya dgn tanpa spek mata nanti....;p

    ReplyDelete
  14. muka nampak berbeza pakai cl :)

    ReplyDelete
  15. cantik. kita takut nak cuba pakai lens..
    hehehe

    ReplyDelete
  16. saya takut nak pakai lens ni..takut hilang dalam mata...gulp!!!

    tapi cantik juga..bersinar mata itu.

    ReplyDelete
  17. beza memang berbeza..tapi kalau terjatuh orang kat payah nak cari

    ReplyDelete
  18. Nurr nmpk sepett kan ecah..haha..

    ReplyDelete
  19. kak ecah comey..heeh...sy tak boleh pakai lense..mase pakai utk kawen aritu..berair2 mate..sakit mcm mencucuk2..tk snggup nk pakai lagi

    ReplyDelete
  20. miss fyqa tq dear :)
    kembanggg hidungg cik ecah hahaa...
    cik ecah pun takut2 berani jer ;p

    ReplyDelete
  21. cik ecah, akak tak suka pakai lens sbb susah nak masuk kan dlm mata. terseksa akak. haha

    ReplyDelete
  22. mamaema haha ecah pun takut jugak kalo jd cenggitu! huhu

    wane grey lens tuh ;)

    ReplyDelete
  23. kak ina berbeza ke huhuhuhh ;p

    ReplyDelete
  24. bila kukata cinta : hehehhh comeyy pp sudah gomoksss maluuu
    memang pes time kai pedihh mcm xselesa..
    tp setengah jam pas tu ok ;)

    ReplyDelete
  25. sis wardah hihi ecah pun xpandai...kwn tlg wat kan...tp kalo kuarkan senangg pulak haha

    ReplyDelete
  26. beza ..hihi pakai lens omeiii

    ReplyDelete
  27. Qaseh ekekeee comeii ker...
    maluuu ;)
    tq dear

    ReplyDelete
  28. comel la !


    mahal tak lens? huhu

    ReplyDelete
  29. cik ecah 2-2 nampak comeiii^____^ sy pakai lens dah sepoloh taun, memula pakai mmg rse pedih tp lama2 ok jer ^____^

    ReplyDelete
  30. lilypelangi tq dear!! heee murah jer..mampu milik InsyaAllah...:) ecah beli lens dgn air pencuci sekali dlm rm50 lebih ;p

    lg rendah power mata awk,lg senang tau..
    mcm ecah power tinggi...huhu

    ReplyDelete
  31. sis Luna TQ...^________^ yup mula2 pedih xbiasa but now dah ok insyaAllah...:)

    ReplyDelete