Tuesday, November 1, 2011

lembut hati INSYAALLAH...

Assalamualaikum...
td singgah2 bw ader blogger ni papa.adam citer pasal pg td dgr sinar.fm..
kebetulan ecah pun ader dgr gak..tp kejap2 tuko2 frekuensi sbb kdg2 penuh dgn iklan hahhaa ;p

just nak share..topik dia pasal pengorbanan...
cuma dr fazilah kamsah ader bg tau Ayat Al-Quran yg blh dibaca utk melembutkan hati ank2 suami or isteri...means dalam kehidupan seharian kte pun blh diamalkan...

1.Suah Al-fatihah..
2.Ayat Kursi..
3.Surah Al-Insyirah (alam nasyrah)
4.Surah Toha..ayat 1-5..blh klik link ni http://quran.com/20
5. Surah Al-hasyr ayat 21-25(kalau xsilap,mungkin sampai ayat 24 @ 25) pun blh klik link ni macam no.4

kalau ader salah mohon dibetulkan..
salam ukhuwah :)


20 comments:

  1. Kakak amalkan dari no. 1-3 sebaik anak lahir sehinggalah dia berpisah bilik. Sebelum tidur baca letak tangan didada anak dan tiup di ubun-ubun anak....

    Bila dah besar nie boleh buat sambil bergurau tak apa walau mereka dah tahu maksud/tujuannya.

    ReplyDelete
  2. insyaallah
    amalan yang baik

    ReplyDelete
  3. mak akak slalu pesan suruh baca ya latif ya latif at least 100x sehari..

    lebih lagi bagus ;)
    bagi hati kita cool down slalu huhu..

    ReplyDelete
  4. perkongsian yg bgs..x sempat dgr pg td

    ReplyDelete
  5. bagus info ni...terima kasih berkongsi dear...


    sinar mmg byk iklan skang...malas nak dgr dah skang...huhu...

    ReplyDelete
  6. okeh..ila nak salin la...hehe...;-)

    ReplyDelete
  7. thankss...

    doa utk jodoh y baik : surah al-furqan ayat 74

    ReplyDelete
  8. semalam berita sinar.fm kekal stesen radio no 1..kwang3x

    ReplyDelete
  9. nak try lah,,lembutkan hati sendiri..hihi..;)

    thanks share ni!

    ReplyDelete
  10. Memamg bagus diamalkan...akk pun suka dengar sinar FM tu pepagi siaran ni wajib di dengari.

    ReplyDelete
  11. terima kasih sebab share. semoga kita boleh sama2 amalkan. :)

    ReplyDelete
  12. kte slalu amalkan yang baca alfatihah dengan ayat kursi

    ReplyDelete
  13. tq to all dear sudi bersharing...:)

    ReplyDelete
  14. tq tuk info ni ...

    selalu baca Fatihah then tiup kt blakang tenguk huby

    ReplyDelete
  15. kalau suami & anak yg degil2 ni elok la di amalkan dr amalkan rotan, kan??

    ReplyDelete
  16. tq sharing dear.. baru tahu~ hek

    ReplyDelete